Jerko Rošin - projektant

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

Crkva Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta


 

Podignuti novu crkvu u Kninu ne znači samo stvoriti još jedan Božji hram, novi sakralni prostor i mjesto bogoslužja, mise i molitve, već u sadašnjosti obilježiti prošlost i naznačiti budućnosticijelog naroda - Hrvata.
Podignuti novu crkvu u Kninu ne znači samo stvoriti još jedan Božji hram u nekom od hrvatskih gradova, već u gradu koji hrvatsku državnost povijesno najznačajnije svjedoči. 
Podignuti crkvu GOSPE VELIKOGA HRVATSKOG KRSNOG ZAVJETA u Kninu ne znači samo stvoriti još jedan Božjni hram, već sagraditi oltar rimokatoličke vjeroispovijesti kao okvira cijele kulutre Hrvata.

Podignuti novu katoličku crkvu u Kninu znači potvrditi svoje trajanje i naznačiti neugasivu želju za vlastitom samosvojnosti. 
Podignuti novu katoličku ckrvu u Kninu znači dati Zavjet da će tako biti i u vremena koja dolaze.
Podignuti Pastoralni centar u Kninu znači stovirit potreban prostor za zajedništvo u vjeri hrvatskog naroda.
Podignuti novu katoličku crkvu u Kninu znači sagraditi utvrdu duhovnog i vjerskog opstanka Hrvata, na način kao što današnja Kninska tvrđava simbolizira njihov fizički opstanak.
Podignuti prostore za sadržaje apostolskog djelovanja znači obilježiti u tom gradustolovanje hrvatskih biskupa u prošlosti i zalog za njihovo stolovanje i u budućnosti.
Podignuti Franjevačku kuću znači sagraditi dom onima koji su kroz povijest očuvali ne samo vjeru hrvatskog naroda već i njegovu nacionalnu svijest, sa zadaćom da to isto rade i budućim vremenima.
Podignuti još jednu katoličku crkvu u Kninu znači odgovoriti na narasle potrebe vjernika za prostorom bogoslužja u odnosu na ona vremna koja su ostala za nama.
Studio "R" - Split

free joomla templatesjoomla templates
2018  Gospa Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta - Knin   Sva prava prdržana. Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja - Split